wsiepolskie.pl

Polityka prywatności i cookies

1. Informacje o Użytkowniku.

Użytkownik aby w pełni korzystać z funkcji naszego systemu powinien się zarejestrować. Podczas rejestracji należy wypełnić pola takie jak:

  • Twój adres e-mail
  • Login i hasło jakiego będziesz używał na naszej witrynie.
  • Imię i nazwisko
  • Data urodzenia
  • Płeć

2. Wykorzystywanie i przetwarzanie informacji.

2.1. Forum Polonicum - Wydawnictwa multimedialne i projekty społeczno-obywatelskie gwarantuje bezpieczeństwo danych osobowych dla użytkowników odwiedzających portal www.wsiepolskie.pl. 

2.2. Forum Polonicum jest wyłącznym właścicielem informacji zgromadzonych w tym serwisie. Forum Polonicum - Wydawnictwa multimedialne i projekty społeczno-obywatelskie nie będzie tych informacji sprzedawał, wydzierżawiał ani udostępniał osobom trzecim w sposób niezgodny z zasadami podanymi poniżej.

2.3. Informacje zbierane podczas transakcji zakupu usługi będą wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym pobrania od Ciebie pieniędzy oraz finalizacji transakcji. Twoje informacje mogą w tym celu być przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze w celu obciążenia Twojej karty kredytowej. Firma ta nie będzie wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Podanie tych danych jest obowiązkowe jeżeli chcesz dokonać transakcji.

2.4. Internauci korzystający z naszego serwisu pozostają anonimowi do czasu aż zadecydują, że chcą się zalogować. Informacje zawarte w logach systemowych są przez Forum Polonicum - Wydawnictwa multimedialne i projekty społeczno-obywatelskie wykorzystywane w celach technicznych związanych z administracją naszego serwera. Ponadto Forum Polonicum - Wydawnictwa multimedialne i projekty społeczno-obywatelskie zastrzega sobie prawo do korzystania z tych informacji na potrzeby związane ze zbieraniem statystycznych informacji demograficznych.

2.5. W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoraru zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

2.6. W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

3. Konto użytkownika.

3.1. W celu uzyskania dostępu do wszystkich usług oferowanych w serwisie, niezbędne jest zalogowania się za pomocą hasła. Wyłączenie cookies w przeglądarce może spowodować utrudnienia w korzystaniu z naszych usług.

3.2. Założenie konta na www.wsiepolskie.pl wymaga podania informacji o użytkowniku poprzez wypełnienie profilu, w którym należy podać informacje takie jak patrz pkt.1 oraz dodatkowo informacje demograficzne (wiek, zawód itd).

3.3. Informacje zawarte w formularzu są wykorzystywane przez Forum Polonicum - Wydawnictwa multimedialne i projekty społeczno-obywatelskie do kontaktów z użytkownikami serwisu oraz ciągłego dostosowywania zawartych na stronie informacji do potrzeb i oczekiwań naszych użytkowników.

4. Subskrypcja.

Jeżeli się zarejestrowałeś w naszym serwisie to wyrażasz zgodę na otrzymywanie od nas informacji oraz materiałów reklamowych, które będziesz od nas otrzymywać drogą emaliową.

5. Informacja o zmianie danych osobowych.

Po zalogowania się do systemu i wybraniu sekcji Dane osobowe, możesz wprowadzić zmiany lub usunąć swoje dane osobowe zbierane podczas rejestracji i używane do zalogowania się do systemu. Danych osobowych użytych do transakcji nie można zmienić, ani usunąć, gdyż są one częścią rachunku lub faktury. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.

6. Wykorzystanie cookies.

Strona korzysta z plików „cookies” w celu realizacji usługi, dostosowania zawartości do preferencji użytkownika, optymalizacji serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz celów statystycznych.
Pliki „cookies” używane są w celu dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych. Używane są również w celu tworzenia anonimowych statystyk pomagających zrozumieć w jaki sposób użytkownik korzysta ze stron internetowych. Umożliwia to ulepszanie struktury stron i ich zawartości z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika.
Poprzez pliki „cookies” należy rozumieć dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. „Cookies” zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
Oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych może domyślnie dopuszczać umieszczanie plików „cookies” na urządzeniu końcowym. Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików „cookies” w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików „cookies” dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Ograniczenie stosowania plików „cookies”, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.

7. Ochrona danych i zachowanie poufności.

Wszystkie dane o użytkownikach uzyskane przez Forum Polonicum - Wydawnictwa multimedialne i projekty społeczno-obywatelskie za pośrednictwem tego serwisu są przechowywane i przetwarzane w sposób zapewniający ich bezpieczeństwo, zgodnie z przepisami polskiego prawa. Jednocześnie prosimy o zachowanie ostrożności przy opuszczaniu naszego serwisu, aby nikt postronny nie mógł wykorzystywać lub zmieniać Twoich informacji. Prosimy też o zachowanie ostrożności w udostępnianiu ich osobom trzecim.

8. Polityki prywatności.

Forum Polonicum - Wydawnictwo Pergamena zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w niniejszym oświadczeniu. W związku z tym prosimy użytkowników o okresowe sprawdzanie treści oświadczenia w celu zapoznania się z ewentualnymi zmianami.

9. Prawa autorskie.

Właścicielem portalu jest:

Forum Polonicum - Wydawnictwo Pergamena
40-725 Katowice, ul. Książęca 27,
www.forumpolonicum.pl  
NIP 634 288 92 15

Forum Polonicum - Wydawnictwa multimedialne i projekty społeczno-obywatelskie.
Wszelkie prawa zastrzeżone.

10. Kontakt.

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt korzystając z formularza kontaktowego na stronie kontaktowej.

|KLIKNIJ TUTAJ|